Meringue met lychees en granaatappel

13/12/16 om 16:49 - Bijgewerkt op 19/12/16 om 16:13

Meringue met lychees en granaatappel

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 à 6 personen

  • 8 eiwitten
  • 2 el citroensap
  • 1 snuifje gemalen kaneel
  • 250 g poedersuiker
  • 100 g extra fijne suiker
  • 4 el amandelschilfers
  • 10 à 15 verse lychees
  • 25 cl slagroom
  • 2 el vanillesuiker
  • 1 granaatappel

Bereiding

  1. Verwarm een heteluchtoven voor op 140°C.
  2. Klop de eiwitten stijf met het citroensap, de kaneel en een snuifje zout. Voeg de twee soorten suiker toe en blijf kloppen tot de meringue mooi dik en glanzend is.
  3. Vul een spuitzak met de meringue en spuit een cirkel van 24 cm diameter op een bakplaat belegd met bakpapier. Zet in de oven met de ovendeur op een kier en bak de meringue 45 à 60 minuten. Laat afkoelen op een taartrooster.
  4. Rooster de amandelschilfers in een droge braadpan. Laat afkoelen.
  5. Pel de lychees.
  6. Klop de slagroom op met de vanillesuiker. Vul er de meringue mee op en verdeel er de lychees over. Snij de granaatappel in tweeën en haal er de pitten uit. Strooi over de meringue en werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info