Lolly's van foie gras met appel en peperkoek

08/12/15 om 14:34 - Bijgewerkt op 04/12/15 om 14:28

Lolly's van foie gras met appel en peperkoek

© Viel

Geef je waardering

Bereidingswijze

Ingrediënten - voor 4

2 golden delicious-appels

20 g boter

1 el suiker

4 sneetjes peperkoek

200 g 'mi-cuit' foie gras van eend

Bereidingswijze:

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in dikke plakken. Smelt de boter en de suiker in een braadpan en konfijt de appels 10 minuten op zeer laag vuur. Draai de appels voorzichtig om en laat ze nog 10 minuten konfijten ; ze mogen niet kleuren. Laat afkoelen.

Rooster de sneetjes peperkoek, laat afkoelen en mix fijn.

Snij de foie gras in plakjes.

Leg telkens een sneetje foie gras, een plak gekonfijte appel en nog een sneetje foie gras op elkaar.

Snij het geheel in grote blokjes en wentel deze in de peperkoekkruimels. Steek een houten stokje in elke lolly en zet koel weg tot aan het gebruik.

Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

Onze partners