Lasagne van verse tonijn met pompelmoes en Loonse siroop

10/06/11 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g tonijn
  • 2 pompelmoezen
  • 3 el Loonse stroop
  • 1 el geraspte gember
  • een snuif komijn
  • 1/2 stengel citroengras
  • sojasaus
  • mengeling van raketsla, koriander en bieslook
  • peper
  • tapenade van gehakte olijf, droogtomaat en kappertjes

Bereidingswijze

Marineer de tonijn twee uur in een mengeling van sojasaus, Loonse stroop, gember, komijn en versneden citroengras. Dep de vis droog en bak kort aan alle kanten op groot vuur. Laat rusten in de koelkast.

Schil de pompelmoezen en snij overdwars in schijfjes. Snij de vis als een biefstuk in plakken. Bouw de lasagne op: een laag vis, een laag pompelmoes en een laag vis.

Meng de raketsla met de koriander en bieslook en verdeel over de borden. Kook de marinade in, zeef en serveer als dressing. Versier met een weinig tapenade.

Onze partners