Voor 4:
400 g tonijn
2 pompelmoezen
3 el Loonse stroop
1 el geraspte gember
een snuif komijn
1/2 stengel citroengras
sojasaus
mengeling van raketsla, koriander en bieslook
peper
tapenade van gehakte olijf, droogtomaat en kappertjes
Marineer de tonijn twee uur in een mengeling van sojasaus, Loonse stroop, gember, komijn en versneden citroengras. Dep de vis droog en bak kort aan alle kanten op groot vuur. Laat rusten in de koelkast.
Schil de pompelmoezen en snij overdwars in schijfjes. Snij de vis als een biefstuk in plakken. Bouw de lasagne op: een laag vis, een laag pompelmoes en een laag vis.
Meng de raketsla met de koriander en bieslook en verdeel over de borden. Kook de marinade in, zeef en serveer als dressing. Versier met een weinig tapenade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier