Lasagne van verse tonijn met pompelmoes en stroop

© Getty
Voor 4 personen
  • 400 g tonijn
  • 2 pompelmoezen
  • 3 el perenstroop
  • 1 el geraspte gember
  • een snuif komijn
  • 1/2 stengel citroengras
  • sojasaus
  • mengeling van raketsla, koriander en bieslook
  • peper
  • tapenade van gehakte olijf, droogtomaat en kappertjes
Bereiding
  1. Marineer de tonijn twee uur in een mengeling van sojasaus, stroop, gember, komijn en versneden citroengras. Dep de vis droog en bak kort aan alle kanten op groot vuur. Laat rusten in de koelkast.
  2. Schil de pompelmoezen en snij overdwars in schijfjes. Snij de vis als een biefstuk in plakken. Bouw de lasagne op: een laag tonijn, een laag pompelmoes en een laag tonijn
  3. Meng de raketsla met de koriander en bieslook en verdeel over de borden. Kook de marinade in, zeef en serveer als dressing. Versier met een weinig tapenade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content