Lamsstoofpot met Tripel Abdijbier

09/06/11 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kg lamsschouder, in blokjes gesneden
  • 50 g margarine
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 fijngesnipperd knoflookteentje
  • 250 g champignons
  • 2 wortelen
  • 3 stengels stoofselder
  • 1 blik Heinz Gepelde Tomaten
  • 1 flesje Tongerlo Tripel Blond Abdijbier 8°
  • 1 laurierblad
  • een mespunt gedroogde tijm
  • Anco sauzenbinder voor donkere sauzen
  • zout en peper
  • 1 koffielepel vloeibare Meli honing
  • 1 afgestreken eetlepel zachte mosterd
  • een handvol gehakte peterselie

Bereidingswijze

Braad het vlees aan in de margarine en haal het uit de pan. Fruit de ui en de look in hetzelfde braadvocht en schep het vlees opnieuw in de pan. Roer de fijngesneden wortelen, selder en de tomaten door het vlees. Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier, mosterd en honing. Overgiet met het bier en laat onder deksel verder sudderen. Halveer de champignons en doe ze een tiental minuten vóór het vlees gaar is mee in de stoofpot. Bind de saus met een beetje sauzenbinder en bestrooi de stoverij gul met peterselie.

Tip:

Dien op met pasta.

Onze partners