Lamsstoofpot met Tripel Abdijbier

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. ©
  • Moeilijkheid

Een heerlijk lamsstoofpotje voor de gezellige avonden. Het hele gezin heeft er altijd wel trek in.

Voor 4 personen

1 kg lamsschouder, in blokjes gesneden

50 g margarine

1 fijngesnipperde ui

1 fijngesnipperd knoflookteentje

250 g champignons

2 wortelen

3 stengels stoofselder

1 blik Heinz Gepelde Tomaten

1 flesje Tongerlo Tripel Blond Abdijbier 8°

1 laurierblad

een mespunt gedroogde tijm

Anco sauzenbinder voor donkere sauzen

zout en peper

1 koffielepel vloeibare Meli honing

1 afgestreken eetlepel zachte mosterd

een handvol gehakte peterselie

Bereiding

1. Braad het vlees aan in de margarine en haal het uit de pan. Fruit de ui en de look in hetzelfde braadvocht en schep het vlees opnieuw in de pan. Roer de fijngesneden wortelen, selder en de tomaten door het vlees. Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier, mosterd en honing. Overgiet met het bier en laat onder deksel verder sudderen.

2. Halveer de champignons en doe ze een tiental minuten vóór het vlees gaar is mee in de stoofpot. Bind de saus met een beetje sauzenbinder en bestrooi de stoverij gul met peterselie.

Tip: Dien op met pasta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content