Lamsstoofpot met abdijbier

Een heerlijk lamsstoofpotje voor de gezellige avonden. Het hele gezin heeft er altijd wel trek in.

Voor 4 personen
  • 1 kg lamsschouder, in blokjes
  • 50 g margarine
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 fijngesnipperd knoflookteentje
  • 250 g champignons
  • 2 wortelen
  • 3 stengels selder
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 flesje abdijbier
  • 1 laurierblad
  • mespunt gedroogde tijm
  • sauzenbinder voor donkere sauzen
  • zout en peper
  • 1 koffielepel vloeibare honing
  • 1 afgestreken eetlepel zachte mosterd
  • een handvol gehakte peterselie
Bereiding
  1. Braad het vlees aan in de margarine en haal het uit de pan. Fruit de ui en de look in hetzelfde braadvocht en schep het vlees opnieuw in de pan.
  2. Roer de fijngesneden wortelen, selder en de tomaten door het vlees. Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier, mosterd en honing. Overgiet met het bier en laat onder deksel verder sudderen.
  3. Halveer de champignons en doe ze een tiental minuten vóór het vlees gaar is mee in de stoofpot. Bind de saus met een beetje sauzenbinder en bestrooi de stoverij gul met peterselie. Dien het lamsstoofpotje op met pasta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content