Lamscurry met ui, yoghurt en okra’s

© Getty
Voor 4 personen
  • 200 g volle yoghurt
  • 3 kl fijngehakte knoflook
  • 3 kl fijngehakte gember
  • zout
  • 1 kg mager lamsvlees (bijvoorbeeld van de schouder, in blokjes)
  • 1 dl arachideolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 4 kardemompeulen
  • 8 rode Spaanse pepertjes
  • 400 gram fijngehakte ui
  • 30 gram gepelde en ontpitte tomaten
  • 1 kl garam masala
  • 1 el fijngehakte verse koriander
  • 6 groene Spaanse pepertjes (in fijne reepjes)
Voor de okra’s
  • 500 g okra’s
  • zout
  • 1 kl pimentpoeder
  • 1 kl garam masala
  • 40 g kikkererwtenmeel
  • arachideolie
Bereiding
  1. Roer de yoghurt los en meng er de knoflook en gember onder. Kruid met zout en schep er het lamsvlees door. Laat 2 uur marineren. Verhit de arachideolie in een pan en doe er het komijnzaad, de kardemom en rode Spaanse pepertjes bij. Laat gedurende 30 seconden goed doorbakken.
  2. Voeg de ui toe en laat goudbruin bakken. Roer er de tomaten onder en laat gedurende 5 minuten zachtjes stoven. Voeg nadien het vlees met de yoghurt toe en laat goed doorbraden tot de saus schift. Doe er 2 dl kokend water en de garam masala bij, dek af en laat gedurende 35 minuten op een zacht vuur stoven tot het vlees gaar is.
  3. Maak ondertussen de okra’s. Maak ze schoon en snijd de topjes en de uiteinden eraf. Snijd ze in de lengte in vier en leg ze op een schaal. Bestrooi met zout, pimentpoeder en garam masala en schep voorzichtig om. Strooi het kikkererwtenmeel over de okra’s en bak de okra’s krokant in hete arachideolie. Laat nadien goed uitlekken op keukenpapier.
  4. Serveer de lamscurry met de okra’s en versier met koriander en reepjes groene Spaanse pepers.

Bereidingstijd: 50 minuten.

Tip: wil je de hitte wat temperen, hou dan wat gemarineerde yoghurt apart om te serveren bij de lamscurry.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content