Krokodil met moambe

09/06/11 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1,2 à 1,5 kg staartstukken van jonge krokodillen
  • een pakje van 800 g moambe
  • 1/2 l palmolie
  • 1 pakje maniokblaadjes
  • 1 kg rijpe bakbananen
  • gekookte rijst
  • 2 grote uien
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

De staartstukken in moten snijden. Vijf lepels olie in een bakpan verwarmen en de moten krokodil goudbruin bakken. Het vlees verwijderen. De moambe in de pan doen en op getemperd vuur verwarmen. Het vlees, zout en peper toevoegen. Alles 45 minuten stoven op klein vuur. De maniokbladen in een cocotte koken. Zodra de bladeren mals zijn, worden ze uitgewrongen. Zes soeplepels olie in een pan verwarmen en de grof gehakte uien toevoegen. De maniokbladeren bij de uien doen als ze goudkleurig zijn en 2,5 dl water toevoegen. Kruiden met zout en peper en alles een half uurtje stoven. De rest van de palmolie in een pan opwarmen. De bakbananen schillen, in stukken snijden en als frieten bakken.

Het krokodillenvlees met moambe in een kom opdienen. De maniokbladeren in een tweede en de rijst, omgeven door de stukken bakbanaan, in een derde kom serveren.

Krokodillenvlees is onder meer te koop in de Brusselse fijnkostwinkels van Rob en op de Brusselse vroegmarkt bij de firma Peeters.

Lees meer over:

Onze partners