Krokante maïs en oestersoep

Voor 4:

Voor 4:

12 holle oesters uit de schelp

1 el gehakte verse gember

1 l kippenbouillon

1 blikje maïskorrels (ca. 300 g)

1 tl sesamolie

2 eieren

2 el fijngesneden pijpajuin

2 el fijngehakte bieslook

Haal de oesters uit de schelp, bewaar het oestervocht en zeef het. Schil de gember en hak fijn, snij de pijpajuin fijn. Verwarm de kippenbouillon met het oestervocht tot onder het kookpunt, voeg maïskorrels en gember toe, laat 2 minuten doorwarmen, voeg sesamolie toe en daarna de eieren die vooraf geklutst zijn.

Voeg, nadat de eieren in slierten gestold zijn, de pijpajuin toe. Laat 1 minuut doorwarmen Dresseer drie oesters per bord en serveer de soep over de oesters. Werk af met fijngehakt bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content