Kreeft met dragon

09/06/11 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 levende kreeften van 500 g
  • 12 sjalotten
  • 2 soeplepels tomatenpuree
  • 40 g boter
  • 5 soeplepels cognac
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 koffielepel zacht paprikapoeder
  • 25 cl room
  • 8 takjes verse dragon
  • een plukje kervel

Bereidingswijze

De sjalotjes schoonmaken, versnijden en glazig stoven in boter. De tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen. De kreeften doormidden snijden en de gal en het darmkanaal verwijderen. De kreeften bij de sjalotten voegen en flamberen met cognac. De vlam blussen met witte wijn. Gehakte dragon, peper en zout toevoegen. Alles 20 minuten zachtjes stoven tot het vlees van de kreeften de juiste gaarheid heeft. De kreeften verwijderen. Room in de pan gieten en de saus kort inkoken. De kreeften opdienen met saus en gekookte rijst. Versieren met kervelpluksels.

Lees meer over:

Onze partners