Kreeft met dragon

Een lekkere kreeft met dragon als hoofdgerecht? Daar kan niemand aan weerstaan.

Voor 4 personen
  • 2 levende kreeften van 500 g
  • 12 sjalotten
  • 2 soeplepels tomatenpuree
  • 40 g boter
  • 5 soeplepels cognac
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 koffielepel zacht paprikapoeder
  • 25 cl room
  • 8 takjes verse dragon
  • een plukje kervel
Bereiding
  1. Maak de sjalotjes schoon, versnijd en stoof glazig in boter. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe.
  2. Snijd de kreeften doormidden en verwijder de gal en het darmkanaal. Voeg de kreeften bij de sjalotten en flambeer met cognac. Blus de vlam met witte wijn. Voeg gehakte dragon, peper en zout toe aan de kreeft.
  3. Laat alles 20 minuten zachtjes stoven tot het vlees van de kreeften de juiste gaarheid heeft. Verwijder de kreeften. Giet room in de pan en kook de saus kort in.
  4. Dien de kreeften op met saus en gekookte rijst. Versier met kervelpluksels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content