
Kreeft met dragon
Een lekkere kreeft als hoofdgerecht? Daar kan niemand aan weerstaan.
Een lekkere kreeft als hoofdgerecht? Daar kan niemand aan weerstaan.
Voor 4 personen
2 levende kreeften van 500 g
12 sjalotten
2 soeplepels tomatenpuree
40 g boter
5 soeplepels cognac
1 glas droge witte wijn
1 koffielepel zacht paprikapoeder
25 cl room
8 takjes verse dragon
een plukje kervel
Bereiding
1. Maak de sjalotjes schoon, versnijd en stoof glazig in boter. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe.
2. Snijd de kreeften doormidden en verwijder de gal en het darmkanaal. Voeg de kreeften bij de sjalotten en flambeer met cognac. Blus de vlam met witte wijn. Voeg gehakte dragon, peper en zout toe.
3. Laat alles 20 minuten zachtjes stoven tot het vlees van de kreeften de juiste gaarheid heeft. Verwijder de kreeften. Giet room in de pan en kook de saus kort in. Dien de kreeften op met saus en gekookte rijst. Versier met kervelpluksels.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier