Kounelli stifado (gestoofd konijn uit Griekenland)

09/06/11 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 konijn van 1,5 kg in 8 stukken gesneden
  • 1 kg verse zilveruitjes
  • 500 g tomaten
  • bloem
  • 1,5 dl olijfolie
  • 1,25 dl rode-wijnazijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 kaneelstokje
  • 8 kruidnagels
  • een pepertje
  • 1 soeplepel heldere honing
  • 1 klein doosje tomatenpuree
  • een halve liter rode wijn
  • zout
  • zwarte peper
  • kruidentuiltje van 2 laurierbladeren, een sinaasappelschil, enkele takjes tijm en oregano

Bereidingswijze

De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen en pellen. De oven verwarmen tot 180° C. De stukken konijn in bloem wentelen en in de helft van de olie aan alle zijden goudbruin bakken. Het vlees in een stoofschaal leggen. De zilveruitjes in kokend water dompelen, het velletje verwijderen en de uitjes 20 minuten in olie op zacht vuur bakken. De uitjes bij het vlees doen. De olie uit de bakpan gieten en de pan terug op het vuur plaatsen. Azijn en fijngehakte knoflook toevoegen en al roerende met een houten lepel 2 minuten laten koken. De grofgesneden tomaten, de specerijen en de honing toevoegen en 5 minuten verwarmen. Tomatenpuree, rode wijn en de resterende olie toevoegen. Al roerende aan de kook brengen, kruiden met zout en peper en alles bij het vlees gieten. Het kruidentuiltje tussen het vlees steken, de stoofschaal afdekken en een half uur in de oven zetten. De temperatuur terugdraaien tot 150° C en het vlees nog anderhalf uur laten garen. Het kaneelstokje en het kruidentuiltje verwijderen en opdienen met rijst.

Lees meer over:

Onze partners