Konijn met pruimen op Ardense wijze

08/08/11 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Geef je waardering

Konijn met pruimen op Ardense wijze

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 200 g pruimen
  • 4 kruidnagelen
  • 150 g sjalotten
  • 30 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 konijnenruggen
  • 4 eetlepels jenever
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • tijm, laurier
  • peper en zout

Bereidingswijze

Week de pruimen samen met 4 kruidnagelen gedurende 30 min. in water. Slink de sjalotten in boter met een scheutje olie. Zet opzij en braad de konijnenruggen al dan niet met wat boter bruin aan. Doe de sjalotten erbij en blus met 4 eetlepels jenever.

Voeg 2 eetlepels honing, 2 laurierblaadjes, 1 bosje tijm, het pruimenwater en 2 kruidnagelen toe en bestrooi met peper en zout. Zet op een laag pitje en voeg 15 min. voor het einde de pruimen toe.

Lees meer over:

Onze partners