Koedoe op steengrill met zwarte inktvispasta en groentenratatouille

09/06/11 om 08:56 - Bijgewerkt om 08:56

Geef je waardering

Ingrediënten

  • aubergine
  • 1 uitje
  • 1/3 courgette
  • 1 rode paprika
  • 4 spruitjes
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 gepelde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 capsule saffraan
  • 1 klein kruidentuiltje
  • 1 koedoefilet
  • 100 g met inktvisinkt gekleurde lintpasta
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in plakjes van 0,5 cm dik, bestrooi ze met peper en zout en laat 1 uur intrekken. Spoel ze dan af en dep ze droog. Hak het uitje fijn. Snijd de courgette in dunne plakjes en de schoongemaakte paprika in reepjes. Snij de spruitjes doormidden. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui, de courgette, de paprika en de spruitjes elk afzonderlijk in de vetstof. Voeg alles dan weer samen in de pan met de geperste knoflook, de gepelde tomaten, het kruidentuiltje, peper en zout. Laat 40 min. sudderen met het deksel op de pan. Laat de steen gedurende 30 min. opwarmen in een oven van 200°C (of warm hem elektrisch op). Snij de koedoefilet in vrij dikke reepjes, kruid ze en schik ze met de plakjes aubergine op een dienschotel. Kook net vóór het opdienen de zwarte pasta 'al dente' en zet de opgewarmde steen in het midden van de tafel met daarop wat zout gestrooid. Idereen neemt reepjes vlees en aubergine en roostert ze aan de beiden zijden naargelang zijn eigen smaak. De pasta en de groenteratatouille serveert u er apart bij.

Onze partners