Kip aan ’t spit met appelmoes en frieten

Voor 4 personen
  • boter
  • 1 panklare braadkip van 1,5 kg
  • 1/2 citroen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 gepelde tenen knoflook
  • peper en zout
  • 1,2 kg appels
  • 80 g suiker
  • verse frieten
Bereiding
  1. Smelt boter in een pan en bak er de kip langs alle kanten in aan. Snij de citroen in plakjes en vul er samen met de rozemarijn en knoflook de kip mee op. Kruid met peper en zout, steek op een braadspit en hang in de oven. Braad 45 min. onder de grill. Oversaus regelmatig met het braadvocht, zo zal het vel krokant worden.
  2. Maak intussen de appelmoes. Schil de appelen en snij in stukken. Stoof tot moes met de suiker en een scheutje water. Kruid licht met peper.
  3. Haal de kip uit de oven en versnij aan tafel. Serveer de kip aan ’t spit met de appelmoes en verse frieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content