Kesari Kheer

10/06/11 om 08:50 - Bijgewerkt om 08:50

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1,5 melk
  • 75 g basmati rijst
  • 125 g geklaarde boter
  • 125 g suiker
  • 5 g kardemom
  • 50 g amandelen
  • 30 g krenten
  • 1 g saffraan
  • 0,3 dl melk om de saffraan in op te lossen

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook. Verwarm de boter, voeg rijst toe en roer tot de korrels kleuren (4 à 5 minuten). Doe de kokendhete melk bij de rijst, breng alles aan de kook en blijf roeren om te voorkomen dat de rijstkorrels aan elkaar klitten. Temper de warmtebron en sudder de rijst gaar. Voeg suiker toe en laat alles pruttelen tot de rijstbrij de consistentie heeft van een custard. Voeg de overgebleven ingrediënten toe en roer de massa om gedurende een minuut. Meng de geweekte saffraan door de rijstpudding. Warm of koud opdienen.

Deze traditionele rijstpudding treft men bij rijk en arm op tafel. De versiering reflecteert de rijkdom van de gastheer.

Lees meer over:

Onze partners