Kesari Kheer

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

1,5 melk

75 g basmati rijst

125 g geklaarde boter

125 g suiker

5 g kardemom

50 g amandelen

30 g krenten

1 g saffraan

0,3 dl melk om de saffraan in op te lossen

Breng de melk aan de kook. Verwarm de boter, voeg rijst toe en roer tot de korrels kleuren (4 à 5 minuten). Doe de kokendhete melk bij de rijst, breng alles aan de kook en blijf roeren om te voorkomen dat de rijstkorrels aan elkaar klitten. Temper de warmtebron en sudder de rijst gaar. Voeg suiker toe en laat alles pruttelen tot de rijstbrij de consistentie heeft van een custard. Voeg de overgebleven ingrediënten toe en roer de massa om gedurende een minuut. Meng de geweekte saffraan door de rijstpudding. Warm of koud opdienen.

Deze traditionele rijstpudding treft men bij rijk en arm op tafel. De versiering reflecteert de rijkdom van de gastheer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content