Kangoeroe met verse vijgen en Pas de Bleu kaas

10/06/11 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 stukken „loinfilet" van kangoeroe (± 200 g elk)
  • acaciahoning
  • 1 kg aardappelen
  • 100 g groene olijventapenade
  • 8 verse vijgen
  • 250 g Pas de Bleu blauwe schimmelkaas
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl room
  • een scheut madeirawijn
  • 4 sjalotten
  • 100 g boter

Bereidingswijze

Strijk het vlees in met acaciahoning. Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze. Roer de tapenade door de puree. Snipper de sjalotten fijn en kleur ze zonder bruin te laten worden in een braadpan met boter. Blus de warmte in de pan met witte wijn en een scheut madeira. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Zeef de saus met behulp van een fijne puntzeef en kruid met peper en zout. Snijd de vijgen aan de punt kruiselings open en vul de vruchten royaal met Pas de Bleu kaas. De puree in porties spuiten met behulp van een spuitzak en opwarmen in de oven. De vijgen een achttal minuten opwarmen in de oven. Ondertussen het vlees naar gewenste gaarheid bakken. Vlees en vijgen op borden schikken en dresseren met saus.

Lees meer over:

Onze partners