Kaastaart met appeltjes

10/06/11 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • brokkeldeeg (kant-en-klaar of gemaakt van 250 g bloem, een snuif zout, 125 g boter en 3 lepels water)
  • 350 g platte kaas (kwark)
  • 3 eieren
  • 75 g bloemsuiker
  • zout
  • 60 g room
  • 2 appels
  • paneermeel

Bereidingswijze

De eierdooiers mengen met de suiker, de platte kaas en wat room. Het wit van de eieren met een snuif zout tot sneeuw kloppen en door het dooiermengsel scheppen. De appeltjes schillen en het klokhuis verwijderen. Het vruchtvlees in plakjes snijden en deze in een pan met boter en een weinig suiker glaceren. Het brokkeldeeg uitrollen. Een vorm met boter insmeren en met brokkeldeeg bekleden.

De bodem met paneermeel bestrooien. De appelschijfjes op de bodem schikken en bedekken met het eiermengsel. De oven voorverwarmen op 175 °C en de vorm 40 minuten in de oven zetten. De oven al die tijd niet openen. Slechts als de bovenkant te bruin wordt, de oven snel openen om de bovenkant met zilverpapier af te dekken. Met een breinaald controleren of alles gaar is (er mag niets aan de naald blijven kleven).

Lees meer over:

Onze partners