Jonge parelhoen met muskaatdruiven

Baked guinea fowl © Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Flambeer de parelhoenders met ‘Fine Champagne’-cognac en serveer ze met geschilde, op maat gesneden, gekookte en in boter en vers gehakte peterselie gerolde aardappelen.

Voor 4 personen

2 jonge parelhoenders

een tros muskaatdruiven

peper en zout

een half glaasje “Fine Champagne”-cognac

2,5 dl verse room

aardappelen

120 g boter

een botje peterselie

Bereiding

1. Kruid de hoenders aan de binnen- en buitenkant met zout en peper. Steek in elk parelhoen 6 druiven. Smelt boter in een braadpan, kleur de hoenders aan alle kanten, matig het vuur en voeg de resterende druiven toe. Dek de pan af en braad de hoenders in 40 minuten gaar.

2. Flambeer de parelhoenders met de Fine Champagne en voeg de slagroom toe. Kook de saus een tiental minuten in. Versnijd de hoenders en dien de stukken met saus overgoten op.

3. Als garnituur geef je geschilde, op maat gesneden, gekookte en in boter en vers gehakte peterselie gerolde aardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content