Jonge parelhoen met muskaatdruiven

10/06/11 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 jonge parelhoenders
  • een tros muskaatdruiven
  • peper en zout
  • een half glaasje "Fine Champagne"-cognac
  • 2,5 dl verse room
  • aardappelen
  • 120 g boter
  • een botje peterselie

Bereidingswijze

De hoenders aan de binnen- en buitenkant kruiden met zout en peper. In elk parelhoen 6 druiven steken. Boter in een braadpan smelten, de hoenders aan alle kanten kleuren, het vuur matigen en de resterende druiven toevoegen. De pan afdekken en de hoenders in 40 minuten gaar braden. De parelhoenders flamberen met de Fine Champagne en de slagroom toevoegen. De saus een tiental minuten inkoken. De hoenders versnijden en de stukken met saus overgoten opdienen. Als garnituur geeft men geschilde, op maat gesneden, gekookte en in de boter en vers gehakte peterselie gerolde aardappelen.

Lees meer over:

Onze partners