Jonge parelhoen met muskaatdruiven

Flambeer de parelhoenders met ‘Fine Champagne’-cognac en serveer ze met geschilde, op maat gesneden, gekookte en in boter en vers gehakte peterselie gerolde aardappelen.
Voor 4 personen
2 jonge parelhoenders
een tros muskaatdruiven
peper en zout
een half glaasje “Fine Champagne”-cognac
2,5 dl verse room
aardappelen
120 g boter
een botje peterselie
Bereiding
1. Kruid de hoenders aan de binnen- en buitenkant met zout en peper. Steek in elk parelhoen 6 druiven. Smelt boter in een braadpan, kleur de hoenders aan alle kanten, matig het vuur en voeg de resterende druiven toe. Dek de pan af en braad de hoenders in 40 minuten gaar.
2. Flambeer de parelhoenders met de Fine Champagne en voeg de slagroom toe. Kook de saus een tiental minuten in. Versnijd de hoenders en dien de stukken met saus overgoten op.
3. Als garnituur geef je geschilde, op maat gesneden, gekookte en in boter en vers gehakte peterselie gerolde aardappelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier