Jakobsvruchten met puree van pastinaak, truffel en jus van ossenstaart

10/06/11 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:10

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 ossenstaart
  • 1 wortel
  • 1 selder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • laurier
  • 2 lepels tomatenpuree
  • 2 pastinaken
  • 12 jakobsvruchten
  • 1 dl olijfolie
  • 20 g truffel

Bereidingswijze

Snijd de ossenstaart in stukken en kleur ze in een pan met een scheut olijfolie. Doe de stukken in een kookpot, voeg grofgesneden selder, wortel, ui, gehakte knoflook en tomatenpuree toe. Zet de ingrediÃ"nten onder water, breng het water aan de kook en laat alles 4 uur sudderen tot de staart gaar is. Zeef het kookvocht en pel het vlees van de staartstukken. De bouillon tot de helft inkoken.

De pastinaken schillen, in stukken snijden en 10 minuten koken in gezouten water. Haal de gare groenten door een pureermolen of door een grove zeef en breng de puree op smaak met peper en zout. Voeg fijngesneden ossenstaartvlees en 10 g fijngehakte zwarte truffel toe. Houd de puree warm.

Bak de jakobsvruchten kort in een pan met olijfolie. Verdeel de puree over vier warme borden. Schik de jakobsvruchten op de puree. Giet de saus uit en versier met fijngesneden zwarte truffel.

Onze partners