In olijfolie gekonfijte heilbot met gemarineerde komkommer

24/06/15 om 17:47 - Bijgewerkt om 17:47

In olijfolie gekonfijte heilbot met gemarineerde komkommer

© gf

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 heilbotfilets van 120 g elk

zout

6 dl olijfolie

1/3 komkommer

1 dl witte azijn

peper

dille

Bereidingswijze:

Kruid de heilbotfilets met zout en leg ze in de olijfolie. Warm traag op tot 60°C en haal van het vuur. Laat 15 min. rusten en nadien uitlekken. Schil de komkommer en snij in plakjes. Doe deze in een kom en overgiet met de azijn. Kruid met peper en zout. Laat 10 min. trekken. Laat de komkommer nadien uitlekken en schik op 4 borden. Leg er de gekonfijte heilbot op, en werk af met dille en een beetje komkommerazijn. Kruid het gerecht licht met peper en zout.

Onze partners