Honingbananen met pistaches

08/06/11 om 16:40 - Bijgewerkt om 16:40

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 bananen (niet te rijp)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels honing
  • 2-3 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels gepelde pistachenootjes

Bereidingswijze

Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de bananenhelften rondom aan. Verwarm de honing au bain-marie met het sinaasappelsap en voeg dit bij de bananen in de inmiddels van het vuur verwijderde koekenpan. Schud de pan zachtjes heen en weer zodat de bananen rondom met de honing bedekt worden. Wrijf eventuele velletjes van de pistachenootjes en hak ze fijn. Leg de honingbananen op de bordjes en betrooi met de pistachenootjes. Serveer de honingbananen eventueel met een bolletje ijs.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Onze partners