Hollandse mokken

08/06/11 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:06

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 kg boter
  • 250 g ultrafijne griessuiker
  • 250 g bloemsuiker SO
  • 1,5 kg bloem
  • 3 g vanille suiker
  • snuifje zout

voor de afwerking: griessuiker S2

Bereidingswijze

Maak de boter mals zonder ze te smelten. Voeg de suikers toe en meng goed. Voeg vervolgens zout en vanille toe. Wer er bloem onder en meng tot een mooi homogeen deeg. Laat korte tijd opstijven. Rol cilinders van +/- 3 cm diameter. Laat rusten in de koeling. Strijk in met eiwit of water en rol door de griessuiker S2. Snij schijfjes van 5 mm en schik op een bakplaat, op voldoende afstand van elkaar. Bak 8 à 10 minuten in matig warme oven 180 à 190 °C.

Als variatie kunt u op de rondjes een topje frangipanebeslag spuiten vóór het afbakken. U kunt het deeg ook mengen met cacao om zo chocoladekoekjes te maken.

(Recept van Ann en Els Decoen)

Tijd: 40'

Onze partners