Hertoginaardappelen (Pommes duchesse)

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

2,5 kg bloemig kokende aardappelen

boter

3 eierdooiers

peper en zout

nootmuskaat

Schil de aardappelen en snij ze eventueel in kleinere stukken. Zet op het vuur in lichtgezouten koud water en breng aan de kook. Laat beetgaar koken en giet onmiddellijk af. Zet weer op het vuur en laat goed drogen. Schud regelmatig op. Draai de aardappelen door een roerzeef en meng er een klont boter en de eierdooiers onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe de aardappelpuree in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit mooie hopen van de puree op een licht beboterde bakplaat. Laat kleuren onder de grill.

* Voor alle bereidingen op basis van gekookte aardappelen kan men de aardappelen ook in de schil koken. Meestal wordt dat niet gedaan om zo een hoger gehalte aan solanine – dat zich van nature in de schil bevindt – te vermijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content