Hartige cake met bressekip

10/06/11 om 12:58 - Bijgewerkt om 12:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1 cake :

  • 1 sjalot
  • 1 tl boter
  • 1 tl olijfolie
  • 200 g restjesvlees van Bressekip
  • peper
  • zout
  • 1 tl ontriste citroentijm
  • 3 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1,25 dl warme volle melk
  • 100 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Hak de sjalot fijn en stoof glazig in boter en olijfolie. Snij het vlees grof en doe bij de sjalot, kruid met peper, zout en de citroentijm. Roer goed door elkaar op een zacht vuur. Doe de eieren, bloem en gist in een kom en meng met een klopper tot een homogeen deeg.

Voeg straalsgewijs de olie en de melk toe tot er een glad beslag ontstaat. Meng er de kaas door en nadien het vlees met de sjalot en de tijm. Giet in een beboterde en bebloemde cakevorm en bak 45 min. in een oven van 180°C. Serveer warm of (beter) koud.

Onze partners