Hartige cake met bressekip

Voor 1 cake :

Voor 1 cake :

1 sjalot

1 tl boter

1 tl olijfolie

200 g restjesvlees van Bressekip

peper

zout

1 tl ontriste citroentijm

3 eieren

150 g bloem

1 zakje droge gist

1 dl zonnebloemolie

1,25 dl warme volle melk

100 g geraspte kaas

Hak de sjalot fijn en stoof glazig in boter en olijfolie. Snij het vlees grof en doe bij de sjalot, kruid met peper, zout en de citroentijm. Roer goed door elkaar op een zacht vuur. Doe de eieren, bloem en gist in een kom en meng met een klopper tot een homogeen deeg.

Voeg straalsgewijs de olie en de melk toe tot er een glad beslag ontstaat. Meng er de kaas door en nadien het vlees met de sjalot en de tijm. Giet in een beboterde en bebloemde cakevorm en bak 45 min. in een oven van 180°C. Serveer warm of (beter) koud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content