Hartige cake met bressekip
Voor 1 cake :
Voor 1 cake :
1 sjalot
1 tl boter
1 tl olijfolie
200 g restjesvlees van Bressekip
peper
zout
1 tl ontriste citroentijm
3 eieren
150 g bloem
1 zakje droge gist
1 dl zonnebloemolie
1,25 dl warme volle melk
100 g geraspte kaas
Hak de sjalot fijn en stoof glazig in boter en olijfolie. Snij het vlees grof en doe bij de sjalot, kruid met peper, zout en de citroentijm. Roer goed door elkaar op een zacht vuur. Doe de eieren, bloem en gist in een kom en meng met een klopper tot een homogeen deeg.
Voeg straalsgewijs de olie en de melk toe tot er een glad beslag ontstaat. Meng er de kaas door en nadien het vlees met de sjalot en de tijm. Giet in een beboterde en bebloemde cakevorm en bak 45 min. in een oven van 180°C. Serveer warm of (beter) koud.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier