Groene asperges en erwtenpuree met ovengedroogde ham en gepocheerd ei

09/04/15 om 13:00 - Bijgewerkt om 13:16

Groene asperges en erwtenpuree met ovengedroogde ham en gepocheerd ei

Groene asperges en erwtenpuree met ovengedroogde ham en gepocheerd ei © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 tot 6 sneden gedroogde ham

500 g verse erwten

1,5 l kippenbouillon

boter

ongeveer 1 dl room

peper en zout

500 g groene asperges

4 middelgrote eieren

witte azijn

brood naar keuze

Leg de sneden gedroogde ham op een vel bakpapier en laat gedurende 2 uur drogen in een oven van 90°C, met de deur op een kier. Laat enigszins afkoelen en trek in stukken.

Kook de erwten gaar in de bouillon. Giet af, laat uitlekken en mix fijn met boter, een scheut room en peper en zout.

Schil de asperges, snij ze in stukken van 3 cm en bak ze beetgaar in boter. Kruid met peper en zout.

Pocheer de eieren in kokend water met een scheut azijn (dat houdt het eiwit bij elkaar). Snij brood in lange repen en bak tot toast in boter.

Serveer alles samen.

Onze partners