Griekse avgolemono

09/06/11 om 17:05 - Bijgewerkt om 17:05

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig:

  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • 8 eetlepels langkorrelrijst
  • 3 eierdooiers
  • 4 eetlepels citroensap
  • schijfjes citroen

Bereidingswijze

1 1/2 liter kippenbouillon aan de kook brengen en 8 eetlepels langkorrelrijst toevoegen. De pan afdekken en de rijst langzaam gaar laten sudderen. 3 eierdooiers met 4 eetlepels citroensap opkloppen en vermengen met 5 dl van de bouillon. Dit mengsel door de rest van de bouillon roeren. De soep opwarmen tot ze net begint te dampen (de soep mag niet koken) en laten afkoelen. Dien op in gekoelde kommen en leg flinterdunne schijfjes citroen op de soep.

Lees meer over:

Onze partners