Gevulde vijgen met Camenbert

09/06/11 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:41

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 8 verse vijgen
  • 1 klein doosje Camenbert
  • 1 koffielepel citroenrasp
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • Â1/2 dl olijfolie
  • Â1/2 dl notenolie
  • peper en zout
  • molsla

Bereidingswijze

Snijd het bovenste van de vijgen af en hol ze, met behulp en een parisiennelepel, uit.

Vul de vijgen met kaas, strooi er citroenrasp over en zet het hoedje er terug op. Bewaar ze tot gebruik op een koele plaats.

Doe het vijgenvlees, de mosterd, de honing, peper en zout in een beker en mix alles fijn. Druppel de oliesoorten erbij en smaak het sausje af.

Plaats de vijgen op de zijkant van de grill of in de Oklahoma Joe en laat ze opwarmen tot de kaas gesmolten is. Serveer met molsla en honingsaus.

Lees meer over:

Onze partners