Gevulde aubergines met Afrikaanse kruiden

09/06/11 om 08:23 - Bijgewerkt om 08:23

Een zuiders gerecht voor lange zomeravonden en heerlijk bij de barbecue: [gevulde aubergines met Afrikaanse kruiden].

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 grote aubergines
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 koffielepel harissa
  • 3 soeplepels mascarpone of dikke room
  • 1 blik Italiaanse tomaten (400 g)
  • 250 g mozzarella
  • 2 takjes tijm
  • 300 g lamsgehakt
  • 100 g rundgehakt
  • 7 soeplepels olijfolie
  • een snuifje kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad

Bereidingswijze

De ui in vieren en vervolgens in plakjes snijden. Het teentje knoflook pellen en fijn hakken. De tomaten in stukken hakken. De mozzarella in plakjes snijden. De blaadjes van de takjes tijm ritsen. Lams- en rundgehakt mengen. De aubergines in de lengte doormidden snijden en uithollen (1 cm vruchtvlees laten zitten). Bewaar het uitgehaalde vruchtvlees. Fruit de uisnippers en knoflook in vijf soeplepels olijfolie. Voeg het kleingesneden vruchtvlees van de aubergines toe en laat de groente al roerende meebakken. Kruid met tijm, koriander, kaneel en komijn en voeg de tomaten en de harissa toe. Roer alles door elkaar en laat het mengsel op een zacht vuurtje pruttelen. Het gehakt in twee soeplepels olijfolie al prakkende met een vork bakken. Voeg het vlees bij de saus en roer er de mascarpone of room door. Schik de auberginehelften in een grote ovenschaal en giet wat water rond de groente. Vul de aubergines met de saus en zet de schaal in een oven van 190 C (hete lucht 180 C). Na 20 minuten de mozzarellaplakjes verdelen over de helften aubergine en nog eens 20 minuten laten bakken. Opdienen met Arabisch brood, couscous of polenta.

Dit gerecht kan ook koud worden opgediend.

Onze partners