Geroosterde pastinaken met linzen en geitenkaas

05/01/12 om 14:10 - Bijgewerkt op 17/11/16 om 16:14

Geroosterde pastinaken met linzen en geitenkaas

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 500 g pastinaken
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el korianderzaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • geraspte schil en sap van 1 (bloed)sinaasappel
  • 1/2 dl olijfolie
  • 4 el tijmhoning
  • 150 g groene linzen
  • 5 dl groentebouillon
  • 200 g gerijpte geitenkaas, verkruimeld
  • peper en zout

Voor de vinaigrette:

  • 1/2 dl olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el mangochutney
  • 1 el grove mosterd
  • sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snij in de lengte in parten. Leg in een ingevette braadslee. Mix de knoflook, korianderzaadjes, rozemarijn, sinaasappelschil, het sap, de honing en olijfolie fijn in een blender. Kruid met peper en zout. Giet over de pastinaken en meng grondig. Bak 20 à 30 min.

Kook intussen de linzen gaar in de groentebouillon. Giet af. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, kruid met peper en zout, en roer onder de linzen. Verdeel over 4 borden. Haal de pastinaken uit de oven en schik op de linzen. Werk af met de geitenkaas.

Lees meer over:

Onze partners