Gerookte paling met carpaccio van ganzenlever en gemengde sla

09/06/11 om 11:18 - Bijgewerkt om 11:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 gerookte palingen
  • 4 dunne plakken rauwe ganzenlever

Salade:

  • gemengde kruiden (salie, platte peterselie, kervel, koriander)
  • krulsla en raketsla
  • 4 vormen van 10 cm doorsnee

Vinaigrette:

  • 1 dl azijn
  • 3 dl olie
  • sap van 1 limoen
  • 1 koffielepel honing

Bereidingswijze

De gerookte paling uit zijn jasje halen en in de lengte fileren. De filets oprollen. Een rolletje onder in iedere vorm schikken. De kruiden en salades wassen, drogen en mengen. De mengeling op smaak brengen met vinaigrette. De salade verdelen over de vormen. Een tweede rolletje paling op de salade leggen. Op de paling de dungesneden ganzenlever schikken. Kruiden met zout en peper. Het bord versieren met vinaigrette.

Lees meer over:

Onze partners