Gerookte paling met bloemkoolzalf en kruidenolie

10/06/11 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

Geef je waardering

Gerookte paling met bloemkoolzalf en kruidenolie

Ingrediënten

Voor 4:
250 g gerookte paling
1/3 van een kleine bloemkool
5 cl room
30 g boter
olijfolie
1 bosje platte peterselie
blaadjes basilicum
4 cl olijfolie
bakje veldsla
nootmuskaat

Vinaigrette:
mosterd
wijnazijn
olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze

Kook de bloemkool enkele minuten in water met wat zout tot de groente net gaar is. Mix met de room, boter, een scheut olijfolie, peper, zout en wat nootmuskaat tot een gladde massa.

Blancheer peterselie en basilicum kort. Mix met olijfolie tot een groene kruidenolie.

Schik op een bord twee mooie stukken gerookte paling en trek een evenwijdige streep met de bloemkoolzalf. Druppel er wat kruidenolie over en werk het bord verder af met de resterende zalf en olie. Leg op de paling een paar stronkjes veldsla die net voor het serveren door een vinaigrette werden gehaald.

Onze partners