Gepocheerd hoeve-ei met grijze garnalen

08/06/11 om 17:58 - Bijgewerkt om 17:58

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 500 g ongepelde Zeebrugse garnalen (150 g gepelde garnalen)
  • 50 g lamsoor of raketsla
  • 10 stuks ratte aardappelen
  • 120 g Parijse champignons
  • 4 verse hoeve eieren
  • 100 g spek

Voor de saus:

  • 2 sjalot
  • 1 dl sherry
  • 100 g boter

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes, spoel ze af en kook ze in gezouten water. Pureer de aardappelen en werk ze op met boerenboter. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en maak smeuïg met melk.

Was de champignons en snijd ze in dobbelstenen snijden. Bak ze in bruine boter samen met het gerookt spek. Voeg het lamsoor toe en eventueel wat fijngesneden prei.

Pel de garnalen. Water voorzichtig opkoken met veel azijn. Doe de eieren erin (ei in een potje breken en voorzichtig in het kokende water brengen) en laat ze ongeveer 3 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Warm de puree op.

Schik de champignons en lamsoor in een whiskyglas. Daarop de puree, de garnalen en het gepocheerd ei.

Onze partners