Voor 4 personen
500 g ongepelde Zeebrugse garnalen (150 g gepelde garnalen)
50 g lamsoor of raketsla
10 stuks ratte aardappelen
120 g Parijse champignons
4 verse hoeve eieren
100 g spek
Voor de saus:
2 sjalot
1 dl sherry
100 g boter
Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes, spoel ze af en kook ze in gezouten water. Pureer de aardappelen en werk ze op met boerenboter. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en maak smeuïg met melk.
Was de champignons en snijd ze in dobbelstenen snijden. Bak ze in bruine boter samen met het gerookt spek. Voeg het lamsoor toe en eventueel wat fijngesneden prei.
Pel de garnalen. Water voorzichtig opkoken met veel azijn. Doe de eieren erin (ei in een potje breken en voorzichtig in het kokende water brengen) en laat ze ongeveer 3 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Warm de puree op.
Schik de champignons en lamsoor in een whiskyglas. Daarop de puree, de garnalen en het gepocheerd ei.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier