Gembergebakjes met vanillesaus

29/11/17 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:23

Gembergebakjes met vanillesaus

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 125 g zachte boter + 10 g voor de bakvormpjes
  • 1 kleine sinaasappel
  • 40 g gekonfijte gember
  • 100 g golden syrup (of esdoornsiroop)
  • 100 g suiker
  • 2 el vanillesuiker
  • 1 tl gemalen gember
  • 2 eieren
  • 180 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 16 cl melk

Voor de vanillesaus:

  • 25 cl melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 3 à 4 el suiker
  • 1 à 2 tl maiszetmeel
  • 2 eierdooiers

Bereiding

  1. Vet vier bakvormpjes in met boter.
  2. Schil de sinaasappel met een scherp mes. Verwijder de witte vliezen en snij de partjes vantussen de vliezen. Snij de partjes in blokjes. Hak de gekonfijte gember fijn en meng met de sinaasappelblokjes.
  3. Verwarm de golden syrup in een braadpan, wentel er de sinaasappelblokjes en de gember in en verdeel over de bakvormpjes.
  4. Meng de boter, de suiker, de vanillesuiker en de gemalen gember tot een smeuïge massa. Voeg een voor een de eieren toe en meng goed na elke toevoeging. Spatel er de helft van de bloem, al het bakpoeder en de helft van de melk door. Roer er dan de rest van de bloem en de melk door.
  5. Vul de bakvormpjes met het beslagen strijk glad. Dek af met aluminiumfolie of bakpapier en zet de bakvormpjes in een grote pan. Giet er water bij tot de vormpjes voor twee derde onderstaan, dek de pan af en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 minuten garen op matig vuur.
  6. Maak de vanillesaus. Meet 3 of 4 el melk af en breng de rest aan de kook met het gespleten vanillestokje en de suiker. Haal dan de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Roer het maiszetmeel, de kleine hoeveelheid melk en de eierdooiers door elkaar. Giet bij de hete melk en laat de vanillesaus indikken zonder te laten koken.
  7. Laat de gembergebakjes na het garen 10 minuten rusten. Giet de vanillesaus in schaaltjes of diepe borden en draai er de gembergebakjes in uit. Serveer meteen.

Onze partners