Gemarineerde zeebaars

09/06/11 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 zeebaarsfilets van 200 g
  • olijfolie
  • een weinig bloem

voor de marinade:

  • 4 el olijfolie
  • citroensap
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout en zwarte peper

voor de saus:

  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/4 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel komijn, venkelzaad, gedroogde oregano, gedroogde tijm en korianderzaad
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 theelepel honing
  • 2 laurierblaadjes
  • 450 g pruimtomaten, gepureerd
  • zout en zwarte peper
  • gehakte peterselie

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de marinade. Giet over de filets en laat een uur rusten.

voor de tomatensaus:

verhit de olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Rooster kruidnagel, komijn, koriander- en venkelzaad en maal tot poeder. Roer dit met de nootmuskaat door het ui-knoflookmengsel. Voeg de tomatenpuree, honing, laurierblaadjes, oregano, tijm en tomaat toe. Breng alles aan de kook, laat afgedekt pruttelen tot de olie bovenop de saus drijft. Haal de vis uit de marinade. Breng de saus op smaak met zout, peper en peterselie en laat ze heel zachtjes pruttelen. Bak de visfilets. Schep wat tomatensaus op een bord en leg de vis erop.

Lees meer over:

Onze partners