Gemarineerde zeebaars

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

4 zeebaarsfilets van 200 g

olijfolie

een weinig bloem

Voor de marinade:

4 el olijfolie

citroensap

3 teentjes knoflook, gehakt

1 el wittewijnazijn

zout en zwarte peper

Voor de saus:

4 el olijfolie

1 grote ui, in dunne ringen

3 teentjes knoflook, gehakt

1/4 theelepel kruidnagel

1 theelepel komijn, venkelzaad, gedroogde oregano, gedroogde tijm en korianderzaad

1/2 theelepel nootmuskaat

1 el tomatenpuree

1 theelepel honing

2 laurierblaadjes

450 g pruimtomaten, gepureerd

zout en zwarte peper

gehakte peterselie

Bereiding

1. Meng de ingrediënten voor de marinade. Giet over de visfilets en laat een uur rusten.

2. Voor de tomatensaus: verhit de olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Rooster kruidnagel, komijn, koriander- en venkelzaad en maal tot poeder. Roer dit met de nootmuskaat door het ui-knoflookmengsel. Voeg de tomatenpuree, honing, laurierblaadjes, oregano, tijm en tomaat toe. Breng alles aan de kook, laat afgedekt pruttelen tot de olie bovenop de saus drijft.

3. Haal de vis uit de marinade. Breng de saus op smaak met zout, peper en peterselie en laat ze heel zachtjes pruttelen.

4. Bak de visfilets. Schep wat tomatensaus op een bord en leg de vis erop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content