Gegrilde kreeft met tuinkruiden

08/06/11 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 levende kreeften van 700-800 g
  • 15 g gesmolten boter
  • 175 ml visfumet
  • 1/2 theelepel Thaise vissaus
  • 1 theelepel versgeperst citroensap
  • 50 g klontjes ijskoude en ongezouten boter
  • 1 theelepel fijngehakte verse kervel
  • 1 theelepel fijngehakte verse peterselie
  • 1 theelepel fijngehakte verse dragon
  • 1 theelepel fijngehakte verse bieslook
  • versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze

Dompel de kreeften 2 minuten in kokend water en snijd ze vervolgens overlangs in twee. Leg ze met het vlees naar boven op een bakplaat. Bestrijk ze met de gesmolten boter en kruid lichtjes met peper en zout. Zet de kreeften gedurende 10 minuten onder de grill. Doe ondertussen de visfumet, het citroensap en de Thaise vissaus in een kleine pan en breng aan de kook. Klop er klontje per klontje de koude boter onder en roer er op het einde de fijngehakte kruiden onder. Schik de kreeften op vier warme borden en lepel er de saus over. Serveer onmiddellijk.

Onze partners