Gegrilde jakobsschelpen met peterselieboter en whisky

17/05/13 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:30

Gegrilde jakobsschelpen met peterselieboter en whisky

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:
4 grote verse jakobsschelpen in de schelp (of 16 kleinere uit de schelp)
100 g boter
5 el fijngehakte krulpeterselie
witte peper en zout
4 el Schotse whisky naar keuze (maar bij voorkeur met turfsmaak)

Bereidingswijze

Maak de jakobsschelpen schoon of doe per persoon 4 stuks in een schelp. Meng de boter met de peterselie en kruid met peper en zout. Overgiet de schelpen met de whisky en leg de boter bovenop. Zet onder een hete grill tot de schelpen gaar en licht gekorst zijn en tot de boter mooi gesmolten is. Laat voor een verfijnde smaak de boter en peterselie niet verbranden; dat zal een bitter resultaat geven.

Onze partners