Gegrilde aubergineplakken met verse geitenkaas en zwarte peper

14/06/12 om 15:15 - Bijgewerkt om 15:15

Geef je waardering

Gegrilde aubergineplakken met verse geitenkaas en zwarte peper

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 middelgrote aubergine
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 el verse geitenkaas (type Chavroux)
  • verse tijm
  • stokbrood

Bereidingswijze

Snij de aubergine in plakken van 3 mm dik. Bestrooi ze met grof zeezout en laat gedurende 10 min. rusten; de aubergines zullen een deel van hun vocht afgeven. Dep de plakken nadien droog met keukenpapier en strijk ze in met olijfolie. Bak of grill ze krokant en laat ze nadien uitlekken op keukenpapier. Kruid licht met peper en zout.

Roer ondertussen de verse geitenkaas los met een vork en werk op met een scheut olijfolie, peper en zout (niet te veel, want geitenkaas is al vrij zout). Maak een torentje, afwisselend met plakken aubergine en geitenkaas. Werk af met verse tijm. Geef stokbrood erbij.

Onze partners