Gebraden lamsbrochetten met tabouleh en gefrituurde peterselie

21/05/13 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

Geef je waardering

Gebraden lamsbrochetten met tabouleh en gefrituurde peterselie

Ingrediënten

Voor 4: 8 takken krulpeterselie (met stelen)

  • arachideolie

Voor de brochetten: 650 g vlees van lamsschouder en -bout

  • lange houten prikkers
  • 3 dl olijfolie
  • 4 fijngehakte knoflooktenen
  • 2 el fijngehakte krulpeterselie
  • zwarte peper en zout
  • boter

Voor de tabouleh: 2 koffiekoppen bulgur

  • 5 el niet te fijn gehakte krulpeterselie
  • 1 dl olijfolie
  • 1 fijngesneden kleine ui
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • het sap van 1 citroen
  • 2 el fijngehakte verse munt

Bereidingswijze

Snij voor de brochetten het vlees in dobbelstenen van 2 cm dik. Steek ze op de prikkers en leg ze 2 uur in de marinade. Voor de marinade: meng olie met look, peterselie, peper en zout. Bak de brochetten vlak voor het serveren krokant en goudbruin in boter.


Kook voor de tabouleh de bulgur 5 min. in lichtgezouten kokend water. Draai het vuur uit en laat nog 10 min. zwellen. Giet dan af en laat goed uitlekken. Meng bulgur met peterselie, olie, ui, look, het citroensap en de munt en voeg er eventueel rode paprika aan toe.

Serveer de tabouleh met de brochetten en werk af met gefrituurde peterselie. Verhit daarvoor arachideolie en leg de peterselietakken er gewoon in. Laat 10 tot 15 seconden frituren. Pas op: de peterselie mag niet beginnen te kleuren! Laat nadien kort uitlekken op keukenpapier.

Onze partners