Gebakken tonijn met gemarineerde komkommer en pikante paksoi

09/06/11 om 13:35 - Bijgewerkt om 13:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 komkommer
  • grof zout
  • witte peper
  • het sap van 1 citroen
  • 1 grote paksoi, olijfolie
  • 2 geplette knoflooktenen
  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 2 el sesamzaad
  • 1,5 dl sojasaus
  • het sap van 2 limoenen
  • 4 tonijnfilets van 120 g elk

Bereidingswijze

Schil de komkommer en snijd met een mandoline of scherp mes in de lengte in balken van 5 mm dik. Doe in een platte kom en bestrooi rijkelijk met grof zout, peper en citroensap. Laat 1 u. marineren in de ijskast. Het zout trekt het vocht uit de komkommer en de groente wordt zacht.

Snijd de paksoi in repen van 3 cm breed. Stoof ze in olijfolie. Doe de look, de fijngesneden Spaanse peper, de fijngehakte gember en het sesamzaad erbij en laat onder voortdurend roeren 5 min. stoven. Blus met sojasaus en limoensap.

Bak de tonijnfilets rondom rond aan in olijfolie, kruid met peper en zout. De filets mogen slechts tot 5 mm diep gebakken zijn, het vlees moet binnenin rauw blijven. De warmte mag er net door zijn gegaan.

Serveer met de komkommer en de paksoi.

Lees meer over:

Onze partners