Gebakken fruit

10/06/11 om 15:46 - Bijgewerkt om 15:46

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2:

  • 500 g juist rijp nazomerfruit (pruimen, nectarines, perziken, kersen, abrikozen, vijgen)
  • 75 g boter
  • een zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 200 g vanille-ijs of geklopte room of mascarpone geparfumeerd met vanille

Bereidingswijze

Het fruit wassen en doormidden snijden, pitten en kernen verwijderen. Wat boter smelten in een bak- of grillpan met antikleeflaag en het fruit in de pan leggen. Bestrooien met vanillesuiker en enkele druppels citroensap toevoegen. Je kunt de vruchten ook grillen in de oven. Na een tweetal minuten de gebruinde stukken fruit draaien en nog eens twee minuten verder bakken. De stukken moeten heel blijven. Het fruit verdelen over borden en opdienen met vanille-ijs, vanilleroom of vanillemascarpone.

Lees meer over:

Onze partners