Gebakken fruit

glass container with sliced stuffed apples in the oven, close-up © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Serveer het gebakken fruit met vanille-ijs, vanilleroom of vanillemascarpone.

Voor 2 personen

500 g juist rijp nazomerfruit (pruimen, nectarines, perziken, kersen, abrikozen, vijgen)

75 g boter

een zakje vanillesuiker

1 citroen

200 g vanille-ijs of geklopte room of mascarpone geparfumeerd met vanille

Bereiding

1. Was het fruit en snijd doormidden, verwijder de pitten en kernen. Smelt wat boter in een bak- of grillpan met antikleeflaag en leg het fruit in de pan. Bestrooi met vanillesuiker en voeg enkele druppels citroensap toe. Je kunt de vruchten ook grillen in de oven. Draai na een tweetal minuten de gebruinde stukken fruit en bak nog eens twee minuten verder. De stukken moeten heel blijven.

2. Verdeel het fruit over borden en dien op met vanille-ijs, vanilleroom of vanillemascarpone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content