Gebakken fruit

Serveer het gebakken fruit met vanille-ijs, vanilleroom of vanillemascarpone.
Voor 2 personen
500 g juist rijp nazomerfruit (pruimen, nectarines, perziken, kersen, abrikozen, vijgen)
75 g boter
een zakje vanillesuiker
1 citroen
200 g vanille-ijs of geklopte room of mascarpone geparfumeerd met vanille
Bereiding
1. Was het fruit en snijd doormidden, verwijder de pitten en kernen. Smelt wat boter in een bak- of grillpan met antikleeflaag en leg het fruit in de pan. Bestrooi met vanillesuiker en voeg enkele druppels citroensap toe. Je kunt de vruchten ook grillen in de oven. Draai na een tweetal minuten de gebruinde stukken fruit en bak nog eens twee minuten verder. De stukken moeten heel blijven.
2. Verdeel het fruit over borden en dien op met vanille-ijs, vanilleroom of vanillemascarpone.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier