Gebakken fazant, witloof met gember, zoete aardappelpuree

10/06/11 om 14:45 - Bijgewerkt om 14:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • borstvlees van 6 fazanten
  • 5 grote zoete aardappelen
  • 5 el olijfolie
  • 2 el vijfkruidenmengeling
  • 3 stronkjes witloof
  • 1 mespunt suiker S2
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 8 el mayonaise
  • 1 el wasabipoeder
  • 3 el mirin (zoete rjstwijn)

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen, kook ze, pureer ze en meng er de olijfolie en de vijfkruidenmengeling door. Snij het witloof in fijne reepjes en wok met de gember, kruid met een beetje suiker, peper en zout.

Voor de saus:

Voeg aan de mayonaise de mirin en het wasabipoeder toe. (Voorzichtig met de wasabi, die is vrij pikant.)

Kruid het fazantenvlees en bak het in een beetje olijfolie en boter bruin. Laat verder gaar worden in de oven gedurende 5 minuten (180°C).

Tijdsduur: 40 minuten

Recept: Ingrid Neven

Onze partners