Gebakken fazant, witloof met gember, zoete aardappelpuree

Voor 6 personen:

Voor 6 personen:

borstvlees van 6 fazanten

5 grote zoete aardappelen

5 el olijfolie

2 el vijfkruidenmengeling

3 stronkjes witloof

1 mespunt suiker S2

2 cm gember, geschild en geraspt

8 el mayonaise

1 el wasabipoeder

3 el mirin (zoete rjstwijn)

Schil de zoete aardappelen, kook ze, pureer ze en meng er de olijfolie en de vijfkruidenmengeling door. Snij het witloof in fijne reepjes en wok met de gember, kruid met een beetje suiker, peper en zout.

Voor de saus:

Voeg aan de mayonaise de mirin en het wasabipoeder toe. (Voorzichtig met de wasabi, die is vrij pikant.)

Kruid het fazantenvlees en bak het in een beetje olijfolie en boter bruin. Laat verder gaar worden in de oven gedurende 5 minuten (180°C).

Tijdsduur: 40 minuten

Recept: Ingrid Neven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content