Gebakken ananas met huisgemaakte peperkoek en kokosijs

05/12/12 om 16:50 - Bijgewerkt om 16:50

Een recept van chef Johan Schroven van restaurant Hof Ter Hulst.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • ananas
    75g bruine suiker
    30g boter
    1 dl Grand Marnier
    vanille stokje
    steranijs
    kaneelstokje
  • Sorbet van kokos400g kokosmelk
    80 g geraspte kokos
    50g suiker
  • Peperkoek
  • 150g room
    300g honing
    50g abrikozenjam
    125g roggebloem
    125g boerenbloem
    10 g bakpoeder
    5 gr 4 epices (kaneel, koriander, nootmuskaat, kruidnagel)

Bereidingswijze

Schil en snij de ananas in 4 stukken. Maak een karamel met 75g bruine suiker en 30g boter. Voeg de ananas toe en deglaceer met 1 dl Grand Marnier. Voeg vanille stokje, steranijs en kaneelstokje toe.

Laat de ananas 10 minuten garen in een oven van 180°c. Oversaus regelmatig en laat inkoken tot een stroperige siroop.

Sorbet van kokos: 400g kokosmelk, 80 g geraspte kokos, 50g suiker

Voor peperkoek :150g room, 300g honing, 50g abrikozenjam, 125g roggebloem, 125g boerenbloem, 10 g bakpoeder, 5 gr 4 epices(kaneel, koriander,nootmuskaat, kruidnagel). Alles mengen en bakken 35 minuten op 160°c

Snij een stukje peperkoek, leg de ananas erop en dresseer het kokosijs ernaast.

Een recept van chef Johan Schroven van restaurant Hof Ter Hulst.

Lees meer over:

Onze partners