Filorolletjes met spinazie, Cabrales en piquillosaus

10/06/11 om 11:05 - Bijgewerkt om 11:05

Geef je waardering

Filorolletjes met spinazie, Cabrales en piquillosaus

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g verse spinazie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 400 g kikkererwten
  • 150 g Cabrales (of Fourme d'Ambert), verkruimeld
  • 3 el olijfolie
  • 1 ei
  • 50 g boter, gesmolten
  • 6 vellen filodeeg

Voor de piquillosaus:

  • 1/2 bokaal piquillopepers
  • 6 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/4 tl pimentón (optie)
  • een scheutje water
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was de blaadjes en laat uitlekken. Bak met de knoflook in 1 el olijfolie. Knijp al het vocht uit de spinazie. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng met de spinazie, kaas, 2 el olijfolie en 1 ei. Kruid naar smaak. Bestrijk een vel filodeeg met boter. Herhaal met een tweede vel, leg het op het eerste en verdeel het dubbele vel in 4 repen.

Leg 2 el spinazievulling onderaan een reep deeg, rol op en sluit de uiteinden goed af. Herhaal tot al het filodeeg en de vulling op zijn en u 12 rolletjes heeft. Leg deze op een ingevette bakplaat en bak in 15 min. licht goudbruin. Mix alle ingrediënten voor de saus en druppel vlak voor het serveren over de warme spinazierolletjes.

Lees meer over:

Onze partners