Filorolletjes met spinazie, Cabrales en piquillosaus

Voor 4 personen
  • 400 g verse spinazie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 400 g kikkererwten
  • 150 g Cabrales (of Fourme d’Ambert), verkruimeld
  • 3 el olijfolie
  • 1 ei
  • 50 g boter, gesmolten
  • 6 vellen filodeeg
Voor de piquillosaus
  • 1/2 bokaal piquillopepers
  • 6 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/4 tl pimentón (optioneel)
  • een scheutje water
  • zwarte peper
  • zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was de blaadjes en laat uitlekken. Bak met de knoflook in 1 el olijfolie. Knijp al het vocht uit de spinazie. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng met de spinazie, kaas, 2 el olijfolie en 1 ei. Kruid naar smaak. Bestrijk een vel filodeeg met boter. Herhaal met een tweede vel, leg het op het eerste en verdeel het dubbele vel in 4 repen.
  2. Leg 2 el spinazievulling onderaan een reep deeg, rol op en sluit de uiteinden goed af. Herhaal tot al het filodeeg en de vulling op zijn en je 12 rolletjes hebt. Leg deze op een ingevette bakplaat en bak in 15 min. licht goudbruin. Mix alle ingrediënten voor de saus en druppel vlak voor het serveren over de warme filorolletjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content